Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 8.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Vroegtijdige reanimatie en defibrillatie vergroot de overlevingskans enorm. Kerkveiligheid verzorgt reanimatietrainingen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. De trainingen geven we voor kerken, instellingen, scholen, bedrijven en particulieren.

De training
De reanimatietraining (basic life support) duurt tussen de 2 tot 3 uur, afhankelijk van de ervaring en wensen. De basistraining duurt 3 uur, terwijl een herhalingstraining 2 uur duurt. Tijdens de training worden de reanimatievaardigheden getraind, gevolgd door belangrijke onderdelen zoals stabiele zijligging, verslikking en verstikking.
De training bestaat uit een mix van theorie en veel praktijk. Het praktijkdeel bevat ook scenariotraining. Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer het internationaal erkende diploma van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Reanimeren is één van de ingrijpendste handelingen om uit te voeren. Een kerkdienst kan er erg verstoord door raken, daarom is het belangrijk dat taken en verantwoordelijkheden vooraf vastgesteld zijn

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten. Kerkveiligheid verkoopt ook AED’s en toebehoren tegen zeer scherpe prijzen en overzichtelijke zakkaartjes met daarop de handelingswijze van reanimeren.