Pakket ‘veilige kerk’

Om een commissie veiligheid op te richten, is expertise nodig. Niet alle kerken hebben die expertise in huis, daarom biedt Kerkveiligheid het pakket ‘veilige kerk’ aan. Kerken weten daarmee precies waar ze aan toe zijn, tegen een vaste prijs. In de afbeelding staat beschreven hoe het pakket ‘veilige kerk’ eruit ziet.

Na het leggen van het eerste contact maken we een afspraak om in de kerk de aanleiding voor de vraag, wensen en de reeds genomen maatregelen te inventariseren. Tevens maken we een observatieronde door en rond de kerk. Met de opgedane kennis stellen wij een veiligheidsplan op. De kerkenraad kan aan de slag om toezichthouders te werven voor de commissie. Als laatste stap komen twee instructeurs in de kerk om de toezichthouders te trainen. Die training bestaat uit twee praktische delen: een training die vier uur duurt (overdag) en een training na zes maanden van twee uur (’s avonds). De trainingen zijn zeer realistisch, de toezichthouders worden daarmee goed voorbereid op hun taak. In het tweede jaar is er 1 training van 2 uur.

Kerkveiligheid levert maatwerk. We kijken naar de wensen van de opdrachtgever en passen dit toe. Uiteraard geven we ook gericht advies aan de kerkenraad en koster en later ook aan de coördinatoren van de commissie.

Ook na afronding van de onderdelen van het pakket ‘veilige kerk’ is Kerkveiligheid beschikbaar voor vragen, maar ook voor vervolgtrainingen. Ook kan op verzoek simulanten ingezet worden bij trainingen.

Heeft uw kerk al een commissie veiligheid opgericht en wilt u een verbeterslag doorvoeren? Kerkveiligheid kan dan buitenom het pakket ‘veilige kerk’ u ook gericht van advies voorzien. Informeer naar wat wij voor u kunnen betekenen.

Schuiven naar boven