Veiligheid

Veiligheid

Kosters waren voorheen als enige belast met enig toezicht op kerkgangers. Een onbekende werd aangesproken, welkom geheten en naar een plaats in de kerk begeleid. Kerkdeuren gingen nooit op slot tijdens de dienst en stonden op warme zomerdagen zelfs wagenwijd open. De dreiging om ons heen gaat echter ook kerken niet voorbij. In het buitenland zijn reeds diverse aanslagen op kerken gepleegd. En in ons land horen we van diefstal tijdens een kerkdienst, verstoring van de kerkdienst door actiegroepen of een vluchteling die als regelmatige kerkganger wordt aangehouden vanwege banden met een terreurgroep. De angst kan om het hart slaan, maar bij een goede voorbereiding is het mogelijk om snel en adequaat te reageren.

Wij helpen kerken door een goed werkbaar en praktisch veiligheidsplan op te stellen en praktisch te trainen. We adviseren kerken over te nemen veiligheidsmaatregelen. We denken met u mee op ieder gebied over veiligheid.

Neem eens vrijblijvend contact met ons op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van veiligheid in en om uw kerk.

Follow Me