Kerkveiligheid verkoopt zakkaartjes met daarop de ABCDE-methodiek en klinisch redeneren. Hiermee zijn in één oogopslag de te doorlopen stappen zichtbaar. De zakkaartjes zijn niet geplastificeerd omdat ze van een speciaal ontwikkeld PVC materiaal zijn, dat scheur-, water- en weerbestendig. Hierdoor is plastificeren overbodig.
Ook over andere onderwerpen is het mogelijk om zakkaartjes te ontwikkelen. Het is ook mogelijk om een A6-boekje te ontwikkelen waarin, aan de hand van het ontruimingsplan, de taken voor de hulpverleners worden beschreven. Heel handzaam en overzichtelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

ABCDE-zakkaartjes
De ABCDE-methodiek wordt al vele jaren gebruikt door ambulancepersoneel, verpleegkundigen en artsen, maar ook door eerste hulpverleners. Doel van deze methode is om datgene te behandelen waar een patiënt of slachtoffer als eerste aan overlijdt (‘treat first what kills first‘).
Kerkveiligheid verkoopt twee versies:
1. Een goed bruikbare basisversie met observaties in ‘lekentaal’, bijzonder geschikt voor EHBO’ers, BHV’ers, verzorgende-IG, etc.
2. Een uitgebreide versie voor professionals met aanvullende observaties, speciaal voor verpleegkundigen en artsen.

Klinisch redeneren zakkaartje
In de zorg wordt klinisch redeneren steeds vaker toegepast. Als het weinig wordt toegepast, kunnen de stappen lastig te onthouden en toe te passen zijn. Daarom verkopen we ook zakkaartjes om klinisch redeneren toe te passen.
Kerkveiligheid verkoopt drie versies:
1. Een zakkaartje met de 6 stappen van klinisch redeneren uit Proactive nursing van Marc Bakker die veel gebruikt worden door verpleegkundigen in klinische setting, inclusief EWS (early warning signs).
2. Een zakkaartje met het PAN-model en SBAR welke veel gebruikt worden door verzorgenden IG en verpleegkundigen in de VT-branche.
3. Zakkaartje voor de kraamzorg, met de EWS van volwassenen, normaalwaarden van pasgeborenen en de ISBARR.

Zakkaartje reanimatie (BLS en PBLS)
Een overzichtelijk zakkaartje met daarop de handelingswijze van reanimeren: dat heeft u in handen door dit zakkaartje aan te schaffen. Op de ene zijde is het algoritme voor volwassenen opgenomen, op de andere zijde het algoritme voor baby’s en kinderen. het kaartje is voorzien van adviezen. Dit kaartje is een musthave voor zorgverleners, hulpverleners en burgerhulpverleners als extra geheugensteuntje.
Dit kaartje is een aanvulling op een reanimatietraining, niet een vervanging.

 • Bestellen
  U kunt de zakkaartjes bestellen door een e-mail te sturen met daarin:
 • Welke kaartjes u wilt:
  • ABCDE-methodiek basisversie (o.a. voor EHBO’ers en verzorgenden IG)
  • ABCDE-methodiek uitgebreide versie (o.a. voor verpleegkundigen)
  • Klinisch redeneren met de zes stappen en EWS (veel gebruikt door verpleegkundigen)
  • Klinisch redeneren met PAN-model, EWS en SBAR (veel gebruikt in de VT-branche)
  • Klinisch redeneren met PAN-model, EWS, normaalwaarden van pasgeborenen en de ISBARR (specifiek voor kraamverzorgenden en andere betrokkenen bij de kraamvrouw)
  • Zakkaartje reanimatie (BLS en PBLS)
 • Hoeveel kaartjes u wilt
 • Uw adresgegevens en telefoonnummer

De kaartjes kosten € 0,55 per stuk, excl. verzendkosten. Kerkveiligheid heeft vrijstelling van BTW. U krijgt een factuur per e-mail. De kaartjes worden in de meeste gevallen binnen 1 werkdag verzonden.

Tip: bestel direct een Prymos brandblusser mee.

Kerkveiligheid levert aan kerken, bedrijven en instellingen AED’s en toebehoren tegen zeer scherpe tarieven!