Kerkveiligheid verkoopt zakkaartjes met daarop de ABCDE-methodiek en klinisch redeneren. Hiermee zijn in één oogopslag de te doorlopen stappen zichtbaar. De zakkaartjes zijn niet geplastificeerd omdat ze van een speciaal ontwikkeld PVC materiaal zijn, dat scheur-, water- en weerbestendig. Hierdoor is plastificeren overbodig.
Ook over andere onderwerpen is het mogelijk om zakkaartjes te ontwikkelen. Het is ook mogelijk om een A6-boekje te ontwikkelen waarin, aan de hand van het ontruimingsplan, de taken voor de hulpverleners worden beschreven. Heel handzaam en overzichtelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

ABCDE-zakkaartjes
We hebben de afgelopen jaren vele honderden zakkaartjes verkocht, waarop de ABCDE-methodiek beschreven staat. De ABCDE-methodiek wordt gebruikt door ambulancepersoneel, verpleegkundigen en artsen. Maar in vereenvoudigde vorm is het ook prima te gebruiken voor EHBO’ers en verzorgenden IG. Het is een praktisch kaartje, waarbij precies staat wat er bij welke letter moet worden beoordeeld.
Er zijn twee versies te koop, een basisversie en een uitgebreide versie.

Klinisch redeneren zakkaartje
In de zorg wordt klinisch redeneren steeds vaker toegepast. Als het weinig wordt toegepast, kunnen de stappen lastig te onthouden en toe te passen zijn. Daarom verkopen we ook zakkaartjes om klinisch redeneren toe te passen. Hierin zijn twee versies beschikbaar, namelijk een kaartje met de 6 stappen uit Proactive nursing van Marc Bakker die veel gebruikt worden door verpleegkundigen in klinische setting. Het tweede kaartje is een versie met het PAN-model en SBAR welke veel gebruikt worden door verzorgenden IG en verpleegkundigen in de VT-branche.

Zakkaartje reanimatie (BLS en PBLS)
Een overzichtelijk zakkaartje met daarop de handelingswijze van reanimeren: dat heeft u in handen door dit zakkaartje aan te schaffen. Op de ene zijde is het algoritme voor volwassenen opgenomen, op de andere zijde het algoritme voor baby’s en kinderen. het kaartje is voorzien van adviezen. Dit kaartje is een musthave voor zorgverleners, hulpverleners en burgerhulpverleners als extra geheugensteuntje.
Dit kaartje is een aanvulling op een reanimatietraining, niet een vervanging.

 • Bestellen
  U kunt de zakkaartjes bestellen door een e-mail te sturen met daarin:
 • Welke kaartjes u wilt:
  • ABCDE-methodiek basisversie (o.a. voor EHBO’ers en verzorgenden IG)
  • ABCDE-methodiek uitgebreide versie (o.a. voor verpleegkundigen)
  • Klinisch redeneren met de zes stappen (veel gebruikt door verpleegkundigen)
  • Klinisch redeneren met PAN-model en SBAR (veel gebruikt in de VT-branche)
  • Zakkaartje reanimatie (BLS en PBLS)
 • Hoeveel kaartjes u wilt
 • Uw adresgegevens en telefoonnummer

De kaartjes kosten € 0,55 per stuk, excl. verzendkosten. U krijgt een factuur per e-mail.

Tip: bestel direct een Prymos brandblusser mee.

Kerkveiligheid levert aan kerken, bedrijven en instellingen AED’s en toebehoren tegen zeer scherpe tarieven!