Terugblik webinar ‘Hoe stel ik me op als christen?’

Op dinsdagavond 13 april vond het door de RMU georganiseerde webinar ‘Hoe stel ik me op als christen?’ plaats. Dit naar aanleiding van de media-aandacht rond kerken in Urk en Krimpen aan den IJssel en de daaropvolgende schermutselingen met enkele journalisten. Allereerst duidde Peter Schalk (SGP senator en woordvoerder kerken) de actualiteit. Vervolgens ging RMU-bestuurder Jan Kloosterman in gesprek met Sjirk Kuijper (Hoofdredacteur ND) en Steef de Bruijn (Hoofdredacteur RD) over de stellingen ‘Een journalist mag geen foto’s maken bij de kerk’ en ‘De verhouding kerk en media heeft een gevoelige geschiedenis en de kloof zal alleen maar toenemen’. Vervolgens mocht ik namens Kerkveiligheid afsluiten met praktische tips voor koster, kerk en kerkganger.

Duiding actualiteit door Peter Schalk: 12:43
Stellingen door Sjirk Kuijper en Steef de Bruijn: 29:42
Praktische tips door Christian van der Weele: 1:00:00

U kunt hieronder ook de aftermovie terugkijken.

Naar aanleiding van dit webinar is de ‘handreiking contact kerken en pers’ opgesteld door de RMU en Kerkveiligheid. Download de handreiking hier.

Webinar in de media:
Geldt de ‘gezegende zondag’ ook voor de journalist bij de kerkdeur? (Nederlands Dagblad)
Schalk tijdens RMU-debat: Kerken hebben opdracht naar samenleving (Reformatorisch Dagblad)

Kerkveiligheid is er voor kerken. Adviseert en traint op het gebied van veiligheid en hulpverlening. Kerkveiligheid draagt bij aan een veilige kerkgang.

Terugblik webinar ‘Hoe stel ik me op als christen?’
Schuiven naar boven